Cumartesi, Nisan 2

Film önerisi köşesi : " IN A BETTER WORLD "


IMDB Puanı : 7.7

    Danimarka ve İsveçte geçiyor hikaye..Bir mülteci kampında doktorluk yapan bir adamın , Danimarkadaki ailesini sıklıkla terkedip kampa gidiyor olması üzerine karısı ile boşanmanın eşiğine gelmesi ve çocuğunun okuldaki diğer çocuklar tarafından tartaklanıyor olması üzerine , Annesini kanserden kaybeden ve Londra'dan gelen bir başka ailenin çocuğu ile tanışmaları ve birbirlerini korumaları üzerine çıkan iyi bir dostluk ile başlıyor film..

                          

    Filmde , her iki ailede yaşanan sayısız sorun , çevredeki şiddet , Dünya'nın diğer yüzünde mülteci kampında yaşanan korkunç olaylar ve kahramanların bunlara dahil olması ile devam ediyor.Filmde şiddetin Dünya dili işleniyor aslında..Her yaşta insanın hayatındaki şiddetin berrak bir şekilde aktarımı ve " daha iyi bir Dünya " için çabalamaları , hayatarındaki hataları ve özürleri bir çıkış yolu arıyorlar..

    Aslında filmin tamamını yorumlamak istiyordum..Ancak yazıdan sonra izlemek istiyenlerin olabileceğini düşündüğüm için burada kesiyorum yazıyı..

 Film 2010 yapımı ve 119 dk..İzlenilesi bir film..İzledikten sonra yorumlarınızı paylaşırsanız ayırca mutlu olurum..İyi seyirler..

Yönetmen : Susanne Bier 
Başrollerde ;  Mikael Persbrandt , Trine Dyrholm ve Markus Rygaard oynuyor.

Fragmanını izlemek istiyorsanız buyrun ;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler..