Cumartesi, Nisan 9

Fırında Sarmısaklı Patates ve Fransız Kız !

Patates helalim olsun gelsin her daim yerim diyenlere şahane ve basit bir pişirme yöntemi !

Dünya'nın en güzel şeyi bence bildiğin Patates..Her daim lezzettli..Sarı sarı kızartınca güzel..Miss gibi..Hayatım boyunca hep benimle ol patates derim pişirirken ve yerken..

Yediğim En güzel patates : Babamın işlettiği restorandaki , yine babamın yaptığı dev tenceredeki dev dilimlerdir !
Yediğim en güzel Fast-food patates : Mc Donalds'ı kınıyoruz ama patatesini seviyoruz.( bkz : tepsi ayinleri )

Fırında Sarmısaklı patatese gelince..



      İlk olarak gidip uzunca ama enine geniş olmayan patateslerden alıyoruz..Sonra bir güzel yıkıyoruz patatesi dışında hiç kum kalmayıncaya kadar..Sonra yukardan baktığında dibine doğru patatesi kesip tam birbirinden ayrılmayacak şekilde bölüyoruz..(Bu sırada fırını açın hafif ısınsın ki bekleme çilesi kısalsın ) Sonra sarmısak alıyoruz diş diş kesiyoruz tane tane..küçük küçük..Ardından ortasını ayırdığımız patateslerin aralarına yerleştiriyoruz..( böylece patates pişerken araları açık kalacak , sarmısağın esansı patatese akacak ve yerken delirtecek )..Sonra tuz döküyoruz patateslere ve üzerine sıvı yağ gezdiyoruz..Sonra fırında 45 dakika pişiriyoruz..( pişmesi uzun oluyor 50-55 bile denenebilir patatesin iriliğine göre.. ) VE YİYORUZ !!! Piştinten sonra yenecek evet.

Buyrun Test edip onaylayıp garip sesler çıkartan ben ve Fransız güzeli..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler..