Çarşamba, Aralık 11

Kick-Ass Fragman Trailer İzle



    Yine kafa dağıtmalık, eğlenceli bir film. Film bir çizgi roman uyarlaması. Okulunda silik bir tip olan, çizgi roman seven Dave filmin başında soruyor: Neden şimdiye kadar kimse süper kahraman olmayı denemedi ki? Sonra kendisi olmaya karar verir ve adını da Kick Ass koyar. Tabi hiç bir süper veya normal herhangi bir yeteneği olmadan. Bu arada gerçekten süper kahraman gibi takılan ve intikam almak istediği uyuşturucu baronun peşinden koşan baba kız var. Baba rolünü oynayan Nicolas Cage kızını silahlarla ve savunma sanatlarıyla yetiştirir. Hatta kızı doğum gününde babasından kelebek bıçak ister. (O kız karakter olan Hit Girl bazı sahnelerde bana biraz Leon'u anımsattı.) Küçücük boyuyla artistik hareketlerle suçluları kılıçlarla doğrayıp, mermi manyağı yapan bir velettir kendisi.

   Bir sahnede Kick Ass  hoşlandığı kızı rahat bırakması için uyarmaya uyuşturucu satıcısının evine gider. Bu arada camdan Hit Girl (Mindy) maskeli etekli ve pembe kemerli kostümüyle girer. İçerdeki herkes şaşkınlıkla ona bakarken hangisini önce öldürsem diye saymaya başlar, ini mini miny mo diye. Bu sahne de bana Natural Born Killers'da Mallory'nin bir kafede aynı şekilde kimi önce öldüreceğini seçmek için saymasını anımsattı. Genel olarak silahlı kılıçlı sahneler Kill Bil'i anımsatıyor zaten. Bir de Kick Ass Peter Parker'a çok benzerliği var. Yaşadığı ev, okulda silik bir tip olması, havalı bir kıza aşık olması, bir binanın çatısında kahramanlığa çalışması gibi.
   Bu çizgi roman uyarlamasında insanlar gerçekten ölüyor, etraf hep kan gölüne dönüyor. Küçük bir kız uyuşturucu patronundan dayak yiyor. Ama filmde bunları izlemesini gayet eğlenceli. Gereksiz bir ayrıntı daha, aslında benim için bir tesadüf: Mindy (Hit girl) iki elinde silahla bir sürü koca adamı havalı bir şekilde haklarken, Freaks and Geeks'in jenerik şarkısı olan 'bad reputation' çalıyor.
  İzlemek için duraklamaya gerek olmayan, güzel müzikli, güzel bir çizgi roman uyarlaması. Çok güzel izlenir, keyif alınır, eğlenilir. (Yazan: Eren)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler..