Pazartesi, Mart 12

Yeniden ! " Serkan Civelek "




         Çok sevdiğim abim Serkan Civelek yeniden Türkiye'de.. takipedenleri bilir çıktığı sahneleri takip etmek istiyenler olursa ; link

                                                                                                                                           
  Ekşisözlük'te Tomenks demişti ;
28 eylul 1974 tekirdag dugumludur. cok kucuk yaslarda muzige karsi olan ilgisi dikkat cekiyordu. tekirdag'da ailesiyle yasadigi lise donemlerinde kurdugu grup "midas" buyuk ilgi gormustu. midas ile universite egitimi icin geldigi istanbul'da konser ve bar programlarina devam etti. fakat hayatindaki en onemli sahne deneyimlerini elde ettigi yer, beyoglunda'ki jazz stop sahnesiydi. mogollar'in davulcusu engin yorukoglu'yla beraber cesitli grup formlarinda caliyor ve tabiki soyluyordu. kulub engin yorukoglu'na aitti.

serkan, bir sure sonra midas'tan ayrilip solo calismalara basladi. 1996 yaz basinda etiler'de caldigi "lucky star" isimli barda tesadufen tanistigi raks/plaza muzigin sahibi omer riza cam produktorlugunde ilk albumu "yola devam"in kayitlarina girdi. ilk klip "guzelim" yogun ilgi gorunce album kayitlari daha agirdan alinarak, single, on parcalik bir albume donusturuldu. 1997 temmuz ayinda 2.klip parcasi "bitmeli ya da bitmeli" turkiye'de ki ilk 3d animasyon kliplerden biri olarak, o donemin soundundan farkli bir soundla, serhat ersoz aranjmanlariyla piyasaya sunuldu. raks muzigin satilmasiyla universal'e gecen civelek; sirketle anlasamayip, 2.albumunun kayitlari icin almanya'ya gitti. mimi poulakis ile birlikte albumu tamamlayip cesitli firmalara sunan civelek; istenmesine ragmen hicbir anlasma yapmayip albumu beklemeye aldi. piyasa yeni yeni olusumlar icindeydi. "kapilarini ac" o doneme gore yine farkli ve yenilikci, anlasilmasi zor oldugu icinde ilgisiz kalacakti cunku. ani bir kararla londra'ya giden serkan, orada steve watson ile tanisti ve ingilizce denemelere basladi. rolling stones'un ilk menejeri richard hattrell ile steve araciligiyla tanisip, 6 ay suren kayitlarini sundu. ve rolling stones'a on gurup olacak 3 gruptan biri secildi. londra disinda gerceklesecek acik hava konserine 80.000 kisinin gelmesi bekleniyordu. fakat ingiliz konsoloslugunun yeni vize vermemesi uzerine, istanbul'da kalan serkan civelek, bir sure sonra konserin zaten iptal oldugunu ogrendi. piyasa hala cok belirsiz ve kriz icindeydi. pes etmeyi dusunmeyen sanatci bu sefer new york'a tasindi ve hemen muzik calismalarina basladi. 2002 yilinda tanistigi amerikali, kucuk bir firmayla igilizce albumunun kayitlarina girdi. album 5 yilda tamamlandi. bu arada kapilarini ac'i bagimsiz olarak yayinlamak isteyen civelek; gereken izinleri alip, 2 klip cekerek, internet ortaminda muzikseverlere sundu.(2007-2008) mmc tv ve dream tv'de yayinlanan kliplerin hemen ardindan yeni ingilizce single'i "single ride"i tamamlayan sanatci su siralar dunya muzik marketinde yer ariyor ve turk muzikseverlerin destegini bekliyor.




10 Mart yayında Disko Kralın'da performansıylada yer aldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler..